Rádio Východ začína cezhraničnú spoluprácu s poľským Rádiom Via

19.02.2004 Celý región

Vysielaním o aktuálnych možnostiach zimnej rekreácie v Prešovskom kraji a Podkarpatskom vojvodstve v Poľsku odštartovali v piatok 13. februára svoju spoluprá...
Vysielaním o aktuálnych možnostiach zimnej rekreácie v Prešovskom kraji a Podkarpatskom vojvodstve v Poľsku odštartovali v piatok 13. februára svoju spoluprácu regionálne rozhlasové stanice Rádio Východ a Rádio Via. Partnerské médiá sídlia v Prešove a v Rzeszowe.

Generálny riaditeľ Rádia Východ Pavel Mylan uviedol, že o spolupráci s regionálnym rádiom v Poľsku uvažovali už dávnejšie. K prvým kontaktom s Rádiom Via došlo v závere roku 2003, keď jeho vedenie navštívilo Prešov. Uskutočnila sa aj recipročná návšteva zástupcov prešovského média v sídle vojvodstva. Mylan ocenil, že konkrétny výsledok spolupráce sa zrodil veľmi rýchlo a \"bez dlhých zdvorilostných rečí začíname\".
Spravodajské tímy oboch rádií by mali zatiaľ raz do týždňa - vždy v piatok vo vysielacom čase po 15. hodine - pripraviť relácie na spoločne vopred dohodnuté témy.
Mylan konštatoval, že ak sa dvojstranná spolupráca bude dobre rozvíjať majú v pláne prizvať k nej aj súkromné rádio z prihraničných oblastí Ukrajiny.
Rádio Východ sa orientuje vysielaním na strednú a staršiu generáciu a pokrýva územie Prešovského a Košického kraja. Podľa posledného prieskumu počúvanosti rádií na Slovensku v roku 2003 bolo najpočúvanejšou komerčnou rádiostanicou zo všetkých regionálnych konkurentov. Kým v Prešove popri ňom existuje len jedno ďalšie regionálne súkromné rádio, jeho nový poľský partner v Rzeszowe čelí podstatne silnejšej konkurencii. Priamo v sídle vojvodstva sídli sedem rádií.

(jj)
 

Vyberte región